
SOEP MEXICAANS KIP
- 1 eetl kokosolie
- 60ml kippenbouillon
- zoete ui
- knoflook
- 2 jalapeño’s,
- zeezout
- peper
- 2 kipfilets
- 2 kleine wortels
- 3 bleekselderij
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 bosje koriander
- 2 eetl tomatenpuree
- 1 theel chilipoeder
- 1 theel komijn
- 1-2 kopjes water
- 1 avocado ter garnering
Doe 1 eetl gesmolten kokosolie en de kippenbouillon in een Crock-Pot op de hoge stand (of grote gietijzeren pan op middelhoog vuur).
Voeg uien, knoflook , jalapeño , zeezout en peper en bak tot ze zacht zijn.
Voeg eventueel meer bouillon toe als dit nodig is.
Voeg de overgebleven ingrediënten toe (bewaar wat van
de koriander ter garnering) en vul aan met water tot alles onder staat.
Plaats het deksel op de pan en laat 2 uur koken (op hoog in de Crock-Pot of op een laag vuurtje op het fornuis).
Proef en breng eventueel met meer zout en peper op smaak.
Na 2 uur zou de kip gaar moeten zijn en kan je deze met 2 vorken makkelijk uit elkaar trekken.
Garneren met plakjes avocado en nog wat verse koriander.