
SOEP RUNDVLEESSOEP
- 1,5 liter rundvlees bouillon
- 400 gr runderstoofvlees
- 1 ui
- 1 bakje taugé
- 2 stengels bleekselderij
- 5 lente-uitjes
- knoflook
- 3 eetl gedroogde chilivlokken
- ​​​​​​​2 eetl sesamolie
- 1 eetl sojasaus
- zeezout
- peper
- vissaus
Breng de bouillon aan de kook met daarin het vlees en de ui en laat dit op een laag vuur ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven.
Als het vlees gaar is schep je de uien uit de pan (deze gebruik je niet meer).
Doe de taugé, bleekselderij, lente-uitjes en knoflook in een grote kom.
Meng in een kleiner kommetje de gedroogde chilivlokken, kokosbloesemsuiker, sesamolie, coconut amino’s en zouten peper door elkaar.
Mix dit daarna door de groente heen.
Doe het groentemengsel in de bouillon en roer dit goed door.
Breng alles aan de kook en laat het zachtjes 20 minuten doorkoken.
Als de soep te dik word kan je eventueel nog wat water toevoegen.
Proef en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat vissaus.