
STIFADO
- 4 personen
- 1 kilo magere riblappen
- 2 teentjes knoflook
- 3 uien
- 300 gram sjalotjes
- 2 blikken gepelde tomaten a 400 gram
- runderfond
- 150 ml rode wijn
- 3 laurierblaadjes
- verse peterselie
- peper
- zout
- feta
- olijfolie
Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 3 a 4 cm groot en bestrooi met peper en zout.
Halveer de uien en snijd met de nerf mee in halve ringen.
Verwarm een stoofpan met olijfolie en bak hierin het vlees even aan.
Voeg hierna de wijn, uien en fijngesneden knoflook toe en bak dit even mee.
Voeg de gepelde tomaten, de runderfond en de laurierblaadjes toe.
Meng dit alles door elkaar en laat dit een 1,5 uur stoven.
Pel de sjalotjes en halveer de grotere, de kleine mogen heel bij de schotel.
Leg de sjalotjes op het vlees. Laat dit op zacht vuur met deksel op de pan nog ongeveer één tot anderhalf uur stoven, tot de sjalotjes en het vlees gaar zijn.
Om de saus te binden kun je maïzena gebruiken.
Voeg voer het serveren de peterselie toe en garneer de schotel met verkruimelde feta.
Serveer de stifado met aardappelpuree of gekookte aardappelen