ZALMMOUSSE

  • 1  limoen 
  • 200 g zalmsnippers 
  • 150 ml slagroom 
  • 1 bosje dille 
  • 1  komkommer 
  • 4  tomaten (stevig) 
  • 100 ml olijfolie 
  • 50 ml balsamicoazijn 
  • 150 g gerookte zalm 
  • zeezout 
  • versgemalen peper

Rasp de groene schil van de limoen en pers de limoen uit.  
Pureer in een keukenmachine de zalmsnippers met de slagroom, limoenrasp en limoensap en breng op smaak met zout en peper.  
Bedek de zalmmousse met plasticfolie en zet de zalmmousse in de koelkast.  
Was de komkommer en schaaf, met een zesteur, lange slierten van de komkommer.  
Bewaar de komkommerslierten in ijswater.  
Snijd de rest van de komkommer in dunne plakjes.  
Breng een pan met water aan de kook.  
Verwijder het kroontje van de tomaten en kruis de onderkant van de tomaten in.  
Leg de tomaten in de pan met kokend water tot het velletje loskomt.  
Schep de tomaten uit de pan in het ijswater.  
Verwijder het vel en snijd de tomaat in dunne plakjes.  
Meng de olie met de balsamicoazijn en een snufje zout.  
Verhit een grillpan.