
GEHAKT MET SPEK EN TOMATEN PESTO
- 25 gram zongedroogde tomatenpesto, plus 15 gram om dit later aan je recept toe te kunnen voegen.
- Onder aan het recept wordt dit keurig netjes aan je uitgelegd.
- oregano 1 eetlepel fijn gehakte / gesneden .
- tijm 1/2 halve eetlepel verse
- zeezout 1 theelepel
- ui 40 gram gesnipperde gele
- knoflook 2 teentjes fijngehakte
- rundvlees 225 gram
- peper 1/8 theelepel zwarte
- amandelmeel 32 gram
- ei 1 groot
- kalfsvlees 225 gram vers gemalen
- bacon 4 plakjes op maat gesneden
- knoflook 3 teentjes
- tomaten75 gram zongedroogde
- spinazie 30 gram verse (blad stevig aangedrukt)
- basilicum 1 klein bosje
- tomatenpuree 1 eetlepel
- olijfolie 110 gram
- zout en peper
Voeg de knoflook, zongedroogde tomaten, tomatenpuree en de kruiden toe aan je keukenmachine en mix dit alles tot een geheel.
Voeg langzaam de olijfolie toe totdat de pesto bij elkaar komt en alles zich tot een geheel samenvoegt.
Voeg zout en peper toe naar eigen smaak.
Stap 1
Allereerst verwarmt je de oven voor op 190 graden. Vervolgens ga je lekker aan de slag met de verzamelde ingrediënten.
Je pakt een grote kom om daarna aan de slag te gaan.
Stap 2:
Voeg het kalfsvlees en het rundvlees toe aan de kom. Voeg vervolgens ook het amandelmeel, de pesto, de kruiden, zout en peper, ui en knoflook hier aan toe.
Stap 3:
In een kleine kom klop je het ei op en voegt deze toe aan het vleesmengsel in de grote kom. Dit mag je uiteraard lekker met je handen doen of met behulp van een lepel, combineer het mengsel tot alles goed is opgenomen.
Stap 4:
Vorm het mengsel in 4 gelijke rvs kook rondjes en plaats dit op bak folie en dit leg je netjes op de bakplaat van je oven.
Wrap de spekreepjes rond elke gehaktbrood ronde.
Op de bovenkant van elke gehaktbrood ronde voeg je naar eigen smaak een hoeveelheid zongedroogde tomaten pesto.
Bak dit gedurende 40 tot 45 minuten of tot het gehaktbrood de kleur heeft bereikt zoals jij dat wilt.