VIS GEVULDE PAPRIKA SCHOTEL

  • 2 stukken kabeljauw 
  • 1 stuk welsfilet 
  • 1 stuk tonijn 
  • 2 mooie stukken zalm 
  • 6 tot 8 paprika’s 
  • 500 gram spinazie 
  • een bos lente uitjes 
  • 2 uien 
  • 5 tenen knoflook 
  • vierge olijfolie 
  • 250 gram geitenkaas 
  • zout en peper 
  • snufje nootmuskaat

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Dep de natte vis met keukenpapier droog  
Snijd de vissen stukken. 
Snijd daarna de ui en hak de knoflook fijn. 
Snijd de lente ui in kleine plakjes. 

Stap 2: 
Spoel de spinazie kort in wat water en laat deze uitlekken. 
Hak de spinazie. 
Vermeng vervolgens alle voorgaande ingrediënten in een kom met zout, peper, nootmuskaat en olijfolie. 

Stap 3: 
Spoel nu de paprika’s af onder wat water en snijd elke paprika in tweeën. 
Verwijder de stengel. 
Vet het bakblik in met olijfolie en plaats de paprika helften op het blik. 
Vul de paprika’s met de vis inhoud en de groenten massa en verdeel vervolgens de geitenkaas over de paprika’s. 

Stap 4: 
Wanneer de plaat in de oven gaat, verlaag je de temperatuur van de oven naar 150 graden. 
Na ongeveer een 3/4 van het uur gaat de oven omhoog naar 200 graden om zo de kaas goed te laten smelten en krokant te laten worden.

​​​​​​​

​​​​​​​