
GROENE ASPERGES MET SPEK EN EI
- pancetta 12 dun gesneden lapjes
- groen asperges 12
- eieren 4 grote biologische
- zeezout
- zwarte peper
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220 graden en rol de asperges in een lekker laagje pancetta.
Zorg er wel voor dat de uiteinden (hoofdjes) van de asperges eruit steken.
Plaats de asperges in een ovenschaal.
Stap 2:
Besprenkel de asperges met wat olijfolie en rooster de groene asperges binnen elf minuten lekker klaar.
Dit is mede te zien aan de pancetta die dan een goud bruinachtige kleur begint te krijgen.
Stap 3:
In de tussentijd kun jij jezelf bezig gaan houden met het koken van de eieren.
Breng een pan water aan de kook
Kook de eieren binnen 5 minuten.
Snijd de topjes met een mes eraf en serveer de eieren in een eierhouder.
Op elk bord komen nu dus 3 asperges in pancetta ham met daarop een ei in een eierhouder.