
VINAIGRETTE WARME
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 1 fijn gesneden sjalot
- 7 eetlepels olijf olie
- 4 geschilde en gehakte tomaten
- sap van 1/2 citroen
- 2 theelepels gehakte
- basilicum
- zout en peper
Stap 1:
Pel de knfolook en pers de teen zo goed mogelijk uit.
Was vervolgens de tomaten.
Schil de tomaten en snijd deze in hele kleine blokjes.
Stap 2:
Snijd daarna de sjalotjes en hak de verse basilicum mooi fijn.
Plaats vervolgens een koekenpan op heet vuur en doe daar de geperste knoflook en wat olie in.
Verwarm deze ingrediënten zonder deze direct te bakken.
Stap 3:
Voeg nu de tomaten toe en kook het geheel op een lage stand voor ongeveer 5 minuten lang.
Voeg vervolgens het citroensap en de gehakte basilicum toe en roer het geheel goed door elkaar.
Breng het geheel op smaak met wat zout en peper.
Stap 4:
Serveer de dressing in een mooi schaaltje of bakje en plaats dit op de tafel.
​​​​​​​
​​​​​​​