TONIJNSAUS

  • 1 bl. tonijn 
  • 1 eetl.olie 
  • 3 uien 
  • 3 dl.bouillon 
  • 1 theel. peterselie 
  • 1 bl. tomatenpuree 
  • 1 theel. paprikapoeder 

Spoel de aardappelen met water af.  
Maak ze daarna met keukenpapier droog.  
Snijd ze in zeer dunne plakjes.  
Maak de plakjes droog met keukenpapier.  
Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de aardappelplakjes boven een vrij matige warmtebron, zonder dat ze kleur krijgen.  
Strooi er tijdens het bakken ui en knoflook over.  
Leg daarna een deksel op de pan en laat het geheel langzaam gaar worden.  
Roer de eieren met de melk in een kom los en voeg wat zout en peper naar, smaak toe.  
Verwarm in een koekenpan 2 eetlepels olie en laat de helft van het eimengsel in de pan lopen.  
Spreid de helft van het aardappelmengsel hier zo gelijkmatig mogelijk over uit.  
Bak de omelet boven een zeer matige warmtebron aan een zijde goudgeel.  
Laat de omelet uit de pan glijden zodra de bovenkant is gestold.  
Sla de omelet op een voorverwarmde schaal dubbel.  
Bak daarna de tweede omelet.