CHAMPIGNONHOEDEN GEVULDE

  • champignons 4 grote 
  • champignons 10 klein 
  • kaas 100 gr licht belegen
  • ham 75 gr gekookte een dikke plak 
  • olie1 eetlepel  
  • kruidenboter 4 plakjes  
  • oude Goudse kaas 2 eetlepels geraspte  

Neem de stelen uit de hoeden van de champignons 
wrijf de hoeden af met een stukje vochtig keukenpapier 
verwijder de zanderige voeten van de stelen 
snijd de stelen in kleine stukjes 
snijd de ham en de kaas in minuscule blokjes 
verwarm de gril voor tot het element roodgloeiend is 
bestrijk de champignonhoeden aan de buitenkant met olie 
doe de stukjes champignon, kaas en ham in een kom en schep het door elkaar 
vul de hoeden met dit mengsel 
leg op iedere hoed een plakje kruidenboter 
strooi er wat geraspte kaas over 
leg de hoeden op een bakplaat of ovenslede 
schuif de bakplaat op een afstand van ongeveer 7 of 8 cm onder de gril 
laat het geheel 8 tot 10 minuten grilleren, tot er een mooi goudbruin korstje op komt 
serveer de champignonhoeden op voorverwarmde borden.