
CHAMPIGNONHOEDEN GEVULDE
- champignons 4 grote
- champignons 10 klein
- kaas 100 gr licht belegen
- ham 75 gr gekookte een dikke plak
- olie1 eetlepel
- kruidenboter 4 plakjes
- oude Goudse kaas 2 eetlepels geraspte
Neem de stelen uit de hoeden van de champignons
wrijf de hoeden af met een stukje vochtig keukenpapier
verwijder de zanderige voeten van de stelen
snijd de stelen in kleine stukjes
snijd de ham en de kaas in minuscule blokjes
verwarm de gril voor tot het element roodgloeiend is
bestrijk de champignonhoeden aan de buitenkant met olie
doe de stukjes champignon, kaas en ham in een kom en schep het door elkaar
vul de hoeden met dit mengsel
leg op iedere hoed een plakje kruidenboter
strooi er wat geraspte kaas over
leg de hoeden op een bakplaat of ovenslede
schuif de bakplaat op een afstand van ongeveer 7 of 8 cm onder de gril
laat het geheel 8 tot 10 minuten grilleren, tot er een mooi goudbruin korstje op komt
serveer de champignonhoeden op voorverwarmde borden.