
ZADENCRACKERS
- ​​​​​​​Voor 6 crackers
- 100 g zonnebloempitten
- 100 g pompoenpitten
- 60 g lijnzaad
- 100 g sesamzaad
- 3 el psylliumvezels
- 4 dl water
- 1 tl zout
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Als de oven een heteluchtfunctie heeft, gebruik die dan.
Meng in een kom alle ingrediënten.
Laat het mengsel 10 tot 15 minuten staan, tot het een dikke, kneedbare massa is geworden.
Rol het mengsel zo dun mogelijk uit op een met bakpapier of een siliconenmatje belegde bakplaat.
Misschien heb je twee bakplaten nodig.
Zorg ervoor dat er geen gaten in het mengsel zitten.
Zet de crackers 1 uur in de oven en controleer ze elk kwartier.
Kleuren ze ongelijk, draai ze dan een halve slag.
Doorgaans zijn de crackers na 1 uur en 20 minuten klaar.
Als ze lichtbruin en knapperig zijn, kun je ze uit de oven halen.
Laat ze afkoelen.
Breek de crackers na het afkoelen in stukken en bewaar deze in een luchtdicht afgesloten koelkastdoos.
Deze crackers zijn heerlijk met natuurlijke, onbewerkte of zelfgemaakte patés of dips. Deze crackers zijn goed te bewaren in een afsluitbaar koelkastdoosje.