
HARTIGE NOTEN MET SPEK
- ​​​​​​​Voor 800 g
- ontbijtspek 250 g
- gemengde noten 600 g
- roomboter 2 tl ongezouten
- komijnpoeder ½ tl
- cayennepeper ½ tl
- kaneelpoeder ½ tl
- nootmuskaat flinke snuf versgemalen
- zout 1 tl
Leg het spek in een ingevette ovenschaal en laat het onder de grill krokant worden.
Haal het spek uit de schaal maar bewaar het spekvet. Snijd de plakken spek in reepjes.
Rooster de noten in een grote braadpan zonder olie op niet te hoog vuur tot ze beginnen te kleuren.
Voeg het spekvet en de boter toe en laat de noten nog wat verder kleuren.
Doe de specerijen in de pan en wacht tot ze beginnen te geuren.
Voeg nu een paar druppels water en de spekreepjes toe. Roer alles goed door.
Schud de pan leeg in een met bakpapier beklede ovenschaal.
Zet die nog 5 minuten in de oven, op 160 °C, zodat de noten drogen.
Voeg zout naar smaak toe en laat het mengsel afkoelen.
Bewaar de noten luchtdicht afgesloten.