
AUBERGINES
- 3 aubergines
- 3 teentjes knoflook
- 1 el tahini
- 1 tl komijnpoeder
- 1 citroen
- Olijfolie
- peper en zout
Verwarm de oven op 180°C.
Snijd de aubergines in de lengte doormidden en kerf met een mes de snijkant in ruitvorm in.
Besprenkel met olijfolie en leg met de snijkant naar boven op een bakplaat.
Bak ongeveer 45 minuten tot het vruchtvlees helemaal zacht is.
Pak de knoflookteentjes samen in aluminiumfolie en leg ook in de oven om te poffen.
Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil van de aubergine en doe in een keukenmachine, samen met de knoflookteentjes (zonder velletje).
Voeg de tahini, komijnpoeder en 2 eetlepels olijfolie toe.
Draai tot een puree in de keukenmachine.
Breng op smaak met rest en sap van de citroen, peper en zout en eventueel wat extra komijnpoeder of olijfolie.