
TOFU GEMAAKT VAN RODE LINZEN
- Ingrediënten:
- 100g rode linzen
- iets meer dan 1 kopje water
- 1/2 tl zeezout
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl uienpoeder
1. Om de linzen klaar te maken, voeg ze toe aan een potje en onder water. Laat vannacht in de koelkast weken.
2. Linzen goed afvoeren en spoelen. Voeg toe aan een blender met het water en kruiden en meng tot het helemaal glad is. Ongeveer 1 min hoog.
3. Giet het mengsel in een pot. Breng tot pruttelen en kook dan ongeveer 5 min constant roeren. Het mengsel zal uiteindelijk veranderen in een dikke pasta, waarop je van warmte verwijdert en in een mal overzet in “tofu. ” Ik gebruikte een vierkante glazen maaltijdprep container om het te helpen vorm te geven zoals ik wilde.
4. Bedekken en minimaal een uur in de koelkast laten zitten zodat het mengsel kan verstevigen en zetten. Een uur later heb je je rode linztofu! Ik raad aan om in blokjes te hakken en het te bereiden zoals je tofu zou doen.
5. Deze rode linztofu bewaart ongeveer 4-5 dagen in de koelkast. Als je de houdbaarheid wilt behouden, hak ze dan in blokjes en bewaar ze in een zak met ziploc in de vriezer waar ze maanden mee bezig zijn.
Opmerkingen:
1. Houd er rekening mee dat dit niet zo dik wordt als gewone tofu. Als het mengsel loopig is, moet je het mogelijk langer koken.
2. De knoflook en ui zijn optioneel, maar ik voeg het graag toe want de tofu smaakt zonder, zelfs als ze met een sausje worden gegoten.
3. Een van mijn favoriete manieren om van dit recept te genieten is het in blokjes hakken en vervolgens gooien met een of 2 maïszetmeel, 1 el avocadoolie en 1-2 el tamari. Airfry tot krokant.