AVOCADO MET ZALM EN EI

  • Avocado 1 
  • zalm 50 g gerookte 
  • eieren 2 kleine  
  • citroen Sap van een 1 
  • Peper en zout 
  • peterselie 5 g 

Snij de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de pit.  
Zet de avocado helften op een ovenblad.  
Besprenkel de avocado’s met het sap van een halve citroen.  
Verwarm de oven voor op 200ËšC.  
Verdeel de zalm in vier gelijke delen en bekleed de bodem van elke avocado helft.  
Hou voldoende ruimte over voor een ei.  
Tik een ei op de rand van een schaal stuk, hou de dooier heel en plaats het ei bovenop de zalm.  
Herhaal nog drie keer.  
Breng met wat peper en zout naar smaak.  
Schuif in de oven op en bak in ong. 10 minuten het ei gaar.  
Haal uit de oven.  
Hak de peterselie fijn.  
Verdeel de avocado over vier borden en garneer met de peterselie.  
Heerlijk als voorgerecht of bij de brunch.