
GAZPACHO
- tomaten 450 gram
- knoflookteentje 1 gepeld
- peterselie 2 takjes
- tomatenpuree2 eelt
- komkommer 1
- tomatensap 3 dl
- lente uitjes 2
- paprika 1 kleine groene
- citroensap1 el
- olijfolie 2 eetl
- zout
- peper
Dompel de tomaten 15 seconden in een kom kokend water. haal ze er uit met een schuimspaan, spoel ze af met koud water, ontvel ze en snij ze in grove stukken.
Doe de tomaten samen met de knoflook, peterselie, tomatenpuree, tomatensap, en komkommer in de Blender en meng alles fijn.
Roer de lente uitjes, groene paprika en komkommer met het citroensap en olijfolie er door heen. breng op smaak met zout en peper en laat 2 uur afkoelen in de koelkast.
Proef voor het serveren nog even de smaak. schep de gazpacho in diepe borden en garneer met croutons.