KABELJAUW UIT DE OVEN

  • knoIlook 
  • rozemarijn, de bladeren 
  • kappertjes 1⁄2 potje , 
  • citroenrasp 1 theel  
  • olijfolie 
  • kabeljauw 4 moten  
  • citroenen 2 in dunne plakjes 
  • anjovisIilets 4-6 

Keltisch zeezout en versgemalen peper, naar smaak 
Meng de knoflook, rozemarijn, kappertjes, citroenrasp en olijfolie in een kommetje. 
Haal de kabeljauw moten door dit mengsel en laat de kabeljauw met de marinade nog 10-15 minuten intrekken in de koelkast. 
Verwarm de oven voor op 200°C . 
Leg de vis in een enkele laag in een ondiepe ovenschaal en doe hier de rest van de marinade overheen. 
Bestrooi nog met wat zout en peper en leg hier de schijfjes citroen op. 
Rooster de vis ongeveer 15-20 minuten of deze gaar is. 
Neem de vis uit de oven en laat deze nog even 5 minuten rusten voor het opdienen.