
KIP HEET
- kipfilets 4
- curry poeder 1 el hot
- gemberpoeder 1 el
- komijn1 el Gemalen
- mosterd 1 halve el pittige
- Abrikozenjam2 el
- Worcestershire sauce 5 -6 el
- Citroensap 3-4 el
- tomatenpuree 2 -3 el
- zwarte peper
- knoflook
- zonnebloem
- zout
Verhit de oven voor op 190ºC. Hete lucht oven 170ºC.
Snij de kipfilets diagonaal in (ongeveer 5 mm diep dit is om de marinade beter op te laten nemen).
Mix de curry poeder, gember, mosterd, komijn, abrikozenjam, tomatenpuree, Worcestershire sauce, olie, citroensap en knoflook plus olie in een kom en roer zodat alles goed vermengd is.
Verdeel ongeveer de helft in de Ovenschaal leg de kipfilets erop en dan de rest van de marinade erop.
Wrijf met een lepel eroverheen zodat de filets goed bedekt zijn met de marinade.
Strooi er peper naar smaak over en dek af met folie.
Laat dit minstens een uur in de koelkast afgedekt marineren. (Je kan dit ook smorgens al doen).
Haal dit ongeveer 20 minuten voordat de kip in de oven gaat uit de koelkast zodat het niet ijskoud in de oven gaat.(wordt het taai)
Zet de ovenschaal (onafgedekt) in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
Na 15 minuten de kip keren en de ovenschaal afdekken voor nog eens 15 minuten.
De kip zal dan geen krokant korstje krijgen maar je weet niet wat je proeft want de kip is zo mals dat je het weg kan zuigen.
(deze oventijd is dus voor de dikke filets, voor dunne filets zal je de oventijd moeten verminderen.)