OMELET VAN KIKKERERWTENMEEL

  • 1,5 kop (135 g) kikkererwtenmeel 
  • 0,5 theelepel bakpoeder 
  • 0,5 theelepel zout  
  • 0,5 theelepel kerriepoeder 
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder 
  • 0,5 theelepel gemalen komijnzaad 
  • 0,5 theelepel chilivlokken 
  • 1,5 kop (360 ml) water 
  • 1 eetlepel limoen- of citroensap 
  • 3 koppen fijngesneden groente naar keuze 
  • 0,5 rode paprika 
  • 0,5 kop diepvrieserwtjes 
  • 5 champignons 
  • 1 wortel 
  • 1 ui

​​​​​​​Meng het kikkererwtenmeel, bakpoeder, zout en de specerijen in een kom.  
Voeg geleidelijk het water en het limoensap toe en roer met een garde tot een dik glad beslag.  
Doe nu de fijngesneden groente erbij en roer even door, zodat ze goed door het beslag gemengd zijn. 
Verwarm een grote koekenpan enkele minuten voor op laag tot middenlaag vuur tot hij goed warm is.  
Giet er een scheutje olie in en laat dat goed over de bodem van de pan uitlopen.  
Als je liever een grote pudla maakt schep je anderhalve pollepel beslag in het midden van de pan en smeert dit uit tot een dikke koek die bijna de hele bodem van de pan bedekt (deze zal iets moeilijker om te draaien zijn dan de kleine variant). 
Laat de pudla enkele minuten rustig bakken tot de onderkant mooi bruin is en de bovenkant een beetje begint te stollen.  
Draai hem om en laat ook de andere kant nog enkele minuten bakken tot ook die goudbruin is.  
Serveer ze met chutney, hot saus of ketchup.