PANCAKES VAN BANAAN EN HAVERMOUT

  • 75 gram havermout 
  • 2 eieren 
  • 1 (rijpe) banaan 
  • 1 flinke eetlepel Griekse yoghurt 
  • 1½ theelepel bakpoeder 
  • boter of olie om in te bakken

Doe de havermout in de keukenmachine en pulseer de havermout in ongeveer een halve minuut tot deze fijn is  
Voeg dan 2 eieren en 1 banaan toe aan het havermoutmeel en pulseer het geheel met de keukenmachine weer tot je een glad, ietwat lobbig beslag hebt. 
Meng er 1 flinke eetlepel Griekse yoghurt door samen met het bakpoeder en een snuf zout. 
Dit meng je gewoon met een lepel door het beslag. 
Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en schep hier ca. 2 eetlepels beslag in. 
Maak er rondje pancakes van door even met de over het beslag te wrijven en bak de pancakes om en om goudbruin. 
Serveer met vers fruit, yoghurt en of eventueel wat honing.

​​​​​​​

​​​​​​​