SALADE KIP CAESAR

  • 2 kipfilets, in reepjes 
  • Zeezout  
  • Peper 
  • Knoflookpoeder 
  • kokosolie 
  • 2 eidooiers 
  • olijfolie 
  • 1 citroen 
  • knoflook 
  • 1 krop Romeinse sla, gewassen en in repen 
  • 1⁄2 komkommer, in plakjes 
  • 2 eieren, gekookt en in partjes 
  • 75 gr spekblokjes

Kruid de kip met zout, peper en knoflookpoeder en bak deze daarna in kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. 
Haal de kip uit de pan wanneer deze gaar is en laat afkoelen. 
Maak ondertussen de dressing door de eierdooiers te mengen met de helft van het citroensap, knoflook, zout en peper. 
Voeg nu langzaam de olijfolie aan de dressing toe terwijl je  met een garde blijft kloppen.  
Dit voorkomt dat deze gaat schiften. 
Proef en breng eventueel op smaak met de rest van het citroensap of extra peper en zout. 
Verdeel de sla over 2 borden en meng met de komkommer en de afgekoelde kipreepjes. 
Giet wat dressing over de sla en maak het af met het gekookte ei en de uitgebakken spekjes