
SALADE ZUURKOOL
- 500g zuurkool
- 1 rood appeltje
- Citroensap
- 1 ui
- Appelazijn
- ​​​​​​​1 ruime tl mierikswortel
- 150 ml hazelnootolie
- Peper en zout
- Hazelnoten 75 g
Schaaf de appelpartjes (schil eraan) in dunne flinters, besprenkel ze met citroensap tegen het verkleuren.
Meng met de zuurkool. Klop voor de dressing de azijn en de gembersiroop goed door elkaar en klop in een dunne straal de hazelnootolie erdoor.
Proef en breng de dressing op smaak met zout en peper. Laat de ringetjes ui erin weken tot gebruik.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze geuren en licht gaan kleuren.
Laat ze iets afkoelen en hak ze grof.
Meng de dressing met ui door de zuurkool met appel. Laat de salade zeker een uur staan zodat de smaken kunnen mengen.
Voeg de gehakte noten op het laatst erbij.
Dien deze salade op bij vettig vlees: procureur of pulled pork bijvoorbeeld of bij wild.