SOEP KIPPENSOEP MET EI

  • 2 eetl kokosolie 
  • 2 kippendijen, in grove stukken 
  • 1 prei 
  • 2 wortels 
  • 1 stengel bleekselderij 
  • knoflook 
  • 1⁄2 liter kippenbouillon 
  • zeezout 
  • peper 
  • oregano 
  • paprikapoeder 
  • chilipoeder 
  • 4 eieren

Smelt de kokosolie in een soeppan op middelhoog vuur en bak hierin de kipdijen filet tot deze gaar is. 
Voeg daarna prei, wortel en bleekselderij toe en bak dit mee tot deze zacht zijn. Voeg daarna de knoflook toe en giet de kippenbouillon in de pan. 
Breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper, oregano, paprikapoeder en chilipoeder. 
Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken. 
Terwijl de soep kookt kan je de eieren blancheren. 
Breng daarna een laagje water met een snufje zout aan de kook in een pannetje. 
Roer met een lepel tot je een kleine kolk in de pan krijgt en breek hierin een ei. 
Kook dit ei 3-4 minuten en schep deze daarna met een schuimspaan uit de pan en in een soepkom. 
Herhaal dit voor de overige eieren. 
Schep daarna de soep op de eieren in de soepkommen en serveer.