KIP GEVULD MET PESTO EN SALADE

  • Voor het braden van de kip: 
  • kalkoen/kip 1 kg borst filet
  • pesto 3 eetlepels knoflook  
  • geitenkaas 75 gram  
  • kokosolie  1 theelepel 
  • zout en peper
  • Ingrediënten pesto: 
  • olijfolie 1 fles goede
  • zeezout 
  • citroen 1/4  
  • knoflook 5 tenen 
  • pijnboompitten zonnebloempitten pompoenpitten.100 gram
  • Een plant basilicum met mooie blaadjes. 
  • Salade: 
  • Sla 4 handen met gemengde 
  • cherry tomaatjes 2 handen  
  • geitenkaas 75 gram  
  • basilicumpesto 3 theelepels 
  • Instructie zaden: 
  • Rooster de zaden in een pan zonder vet totdat de zaden beginnen te trillen of te ritselen. Haal ze dan direct van het vuur en zorg ervoor dat ze even kunnen afkoelen.

Instructie pesto: 
Stap 1: 
Eerst is het noodzakelijk dat de teentjes knoflook, 1 theelepel zeezout en een 1/4 citroensap wordt geblenderd. Pluk rustig de benodigde hoeveelheid basilicum blaadjes om die daarna te kunnen toevoegen. 

Stap 2: 
Zet de blender dan even wat rustiger zodat de olie kan worden toegevoegd. Na de olie te hebben toegevoegd kan de snelheid van de blender omhoog voor de aanvulling met de zaden. 

​​​​​​​Stap 3: 
Houd tijdens het blenderen de substantie goed in de gaten. Indien de mix te dik wordt mag je er voorzichtig nog wat olie aan toe voegen. 

Instructies kalkoen: 
Stap 1: 
Je pakt het gehele stuk vlees bij elkaar en controleer het op eventuele zaken die je niet aangenaam vind om tegen te komen bij consumptie. Verwijder eventuele stukken en werp deze weg. Zet nu de oven aan op 180 graden. 

Stap 2:
Als het stuk vlees helemaal goed is kun je het vervolgens inzouten en bestrijken met wat peper. Daarna vul je de kalkoen met de pesto en de geiten kaas. Bind vervolgens met een stukje siliconen band of braad touw de vulling en de kalkoen bij elkaar. 

Stap 3:
Braad de kalkoen vervolgens in een hete braadpan goed aan en doe dit in kokos olie. Doe dit aan beiden kanten. Verpak de kalkoen vervolgens in de folie en plaats deze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten. 

Stap 4:
Met een vlees thermometer kun je checken of de kalkoen van binnen goed is, dit is bij 90 graden. Indien het vlees gaar is serveer je dit netjes op een bord samen met de salade.