ZALM MET SPAANSE PEPER SALSA

  • 2 zalm filets van elk 200 gram , met vel 
  • 1 takje verse rozemarijn 
  • takjes verse salie 
  • zee zout 
  • olijfolie 
  • een gehalveerde limoen 
  • een aantal blaadjes koriander
  • Ingrediënten voor de salsa: 
  • olijfolie 
  • 1 tot 2 verse rode Spaanse pepertjes, ontdaan van de zaadjes en fijngehakt. 
  • Een halve komkommer geschild en in mooie kleine blokjes gesneden. 
  • Het sap van een limoen 
  • 2 tot 3 middelgrote rijpe tomaten,ontdaan van de zaadjes en in blokjes gesneden. 
  • 2 lente uitjes. 
  • Schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden een handje verse gehakte koriander (alleen de blaadjes) 
  • 1 avocado, pit verwijderd en in stukjes gehakt.

Stap 1: 
Na het prepareren van het blik kun je op de bodem eerste even wat hout mot plaatsen. 
Leg hier de takjes rozemarijn en salie op. 

Stap 2: 
De stukken zalm ga je nu inwrijven met wat olijfolie en vervolgens insmeren met zout. 
Je plaatst de gezouten vis met de vel kant naar beneden of je spietst deze lappen goed vast om vervolgens voor in het rook blik te plaatsen. 

Stap 4: 
Zet het blik op je fornuis en zet het vuur op een lage stand. Laat dit ongeveer een minuut of twaalf staan. 
Er zal na een paar minuten rook ontwikkeling ontstaan. 

Stap 5: 
Nu de vis lekker wordt gerook is het belangrijk dat de salsa wordt gemaakt. 
Heel eenvoudig, pak alle ingrediënten voor de salsa bij elkaar en maak er een geheel van. 
Kijk even in het blik of de vis gaar is. Vervolgens haal je de vis van het vuur en laat je de vis in het blik nog even een vier tal minuutjes staan. 

Stap 6 
Schep de zalm uit het blik en plaats deze direct op een mooi bord. Over de vis wordt nude salsa geschept. 
Je kunt de salsa zo scherp maken als je wilt, dit doe je door te spelen met de pepers. 
Sprenkel nog wat olijf olie over de salsa en maak dit af met een koriander blaadje. 
Plaats op het bord ook nog een halve limoen en plaats de overige salsa in een kommetje op tafel.




​​​​​​​






​​​​​​​