BLOEMKOOLRIJST MET CHILI

  • bloemkool1 middelgrote in roosjes 2 cm 
  • gember vers geraspt chili poeder, naar smaak 
  • kokosolie3 eetl 
  • ui, fijngesneden 
  • citroensap 2 eetl
  • honing 1 eetl 
  • kerrie poeder1 theel
  • garnalen 400 gr grote gepeld 
  • paprika 1 gele in stukjes 
  • champignons 100 gr
  • courgette1 in plakjes 
  • sugar naps 150 gr , gehalveerd  
  • Zeezout Peper

Vermaal de bloemkoolroosjes tot kleine korreltjes bloemkool rijst door deze even kort in een keukenmachine te pulsen. 
Voeg hier de geraspte gember en chilivlokken aan toe. 
Smelt de kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin de ui tot deze glazig is. 
Voeg daar de garnalen toe en wok deze kort mee. 
Daarna voeg je de honing, kerriepoeder, citroensap en de overige groenten toe en bak deze nog ongeveer 5 minuten mee. 
Tot slot voeg je de bloemkool rijst toe en bak je dit tot deze gaar is. 
Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.