CROCK-POT KIP

  • kip 1 biologische  
  • uien 2 in vieren 
  • bleekselderij 3 stengels in grove stukken 
  • knoflook 4 teentjes  
  • water 100 ml 
  • citroen 1
  • zout  
  • peper  

Verse kruiden, zoals rozemarijn, tijm, salie, of een combinatie daarvan 
Leg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook onderin de Crock-Pot of andere slowcooker. 
Als er nog ingewanden in de kip zitten, haal deze er dan eerst uit. 
Was de citroen en prik deze met de punt van een mes vol met gaatjes. 
Vul de opening van de kip met de citroen en de kruiden. 
Kruid de kip verder met peper en zout naar smaak. 
Leg de kip op de groenten en giet het water in de Crock- Pot. 
Kook de kip in 8 uur op ‘low’ of 4 uur op ‘high’ gaar.  
Er komt vanzelf een bruin laagje aan de buitenkant, en als je dat nog meer wilt kan je de kip op het eind ook nog even 15 minuten onder de gril zetten. 
Gooi de sappen onderin de Crock-Pot niet weg!  
Dit is een heerlijke kippenbouillon.