KIPROLLETJES MET PESTO

  • kipfilets 2
  • pijnboompitten 2 el  
  • edelgist vlokken 25 gr 
  • knoflook 
  • basilicumblaadjes 
  • olijfolie 
  • zeezout 
  • peper 
  • kokosolie 2 eetl 

Verwarm de oven voor op 180°C. 
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin en laat daarna op een bord afkoelen. 
Doe de pijnboompitten, edelgistvlokken en knoflook in de keukenmachine en maal fijn. 
Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. 
Breng op smaak met peper en zout. 
Leg elke kipfilet tussen 2 stukken vershoudfolie. 
Sla de filets met een steelpan of deegroller tot dunne lapjes van ongeveer 12 cm dik. 
Verwijder de folie en bestrijk de filetlapjes royaal met pesto. 
Rol ze op en zet vast met een cocktailprikker. 
Bestrooi met peper en zout. 
Smelt de kokosolie in een koekenpan en bak de kiprolletjes 
op hoog vuur rondom bruin. 
Leg ze in de ovenschaal en bak 15-20 min. in de oven gaar. 
Snijd in schuine plakken en serveer met de rest van de pesto.