MAROKKAANSE SPIESJES

  • 2 kipIilet, in blokjes 
  • 2 courgette  
  • 2 paprika 
  • 1 grote ui 
  • 1 doosje champignons, 
  • 10 houten spiesjes (ten minste 30 minuten in water geweekt) 
  • voor de marinade: 
  • 4 eetl olijfolie 
  • sap van 1 citroen 
  • knoIlook 
  • 2 eetl ras-el-hanout 
  • verse koriander 
  • verse peterselie 
  • zeezout  
  • Peper

Doe alle ingrediënten voor de marinade (behalve de peterselie en koriander) in een keukenmachine en puls tot je een egaal mengel krijgt. 
Hak de peterselie en koriander met de hand (dan blijf je wat grovere stukken houden, dit is mooier) en roer dit door de rest van de  marinade. 
Die de stukjes kip samen met de marinade in een plastic zip-lock zakje en laat ongeveer 4 uur marineren in de koelkast. 
Rijg daarna de kip met de groenten en de kip aan de spiesjes. 
Verwarm de grill of BBQ en grill de spietjes ongeveer een kwartiertje onder voortdurend omdraaien totdat de kip en de groenten gaar zijn.