AIRFRYER BUIKSPEK

  • 800 gram buikspek (met zwoerd)
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • versgemalen peper

Dep het buikspek droog met keukenpapier. Gebruik een scherp mes om het zwoerd kruislings in te snijden zonder het vlees te raken.

Meng in een kom het zout, knoflookpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder en versgemalen peper.

Wrijf het buikspek in met het kruidenmengsel, vooral goed in de inkepingen van het zwoerd.

Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.

Leg het buikspek met het zwoerd naar boven in het mandje van de airfryer. Bak gedurende 40 minuten tot het zwoerd knapperig is en het vlees gaar.

Laat het buikspek na het bakken 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je het aansnijdt.